Aileler çeşitli nedenler ile bölünmektir. Bu nedenler arasında en başta göçler gelmektedir. Bu durumda farklı ülke sınırları içinde Hollanda aile birleşimi vizesi ile aileler bir araya gelebilmektedir. Savaş, iş bulma, siyasi sığınma gibi sorunlar yüzünden birçok ülke göç almaktadır.
Bu göçlerin, göç alan ülkenin ekonomik şartlarını değiştirmeden gerçekleştirilmesi amacı ile uluslararası kanunlar çerçevesinde aile birleşimi gerçekleştirilmesi yolu aranırken bulunmuş bir yöntemdir. Gidilecek ülkenin vizesi ile seyahatin yapılması kanunen gerekmektedir.
Hollanda’da bu uluslararası kanunlar gereği, kendi vize işlemlerini bu kanunlar ışığında gerçekleştiren Avrupa ülkelerinden biridir. Eğer ailenizden bireyler ile bir araya gelmek için Hollanda’ya seyahat ediyorsanız mutlaka aile birleşimi vizesi almanız gerekmektedir.
Schengen vizesi başvurusu ile birlikte gerekli aile ziyareti belgeleri konsolosluk başvurusunda bulunmalıdır. Detaylı bilgi, kalınacak tarih ve kalınacak yerler belirtilmelidir.
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?
Detaylı olarak Hollanda aile birleşimi şartları bilinerek başvuru yapılırsa ve tüm belgeler eksiksiz olursa vizeyi almanız daha kolay olacaktır. Buna gerekli hassasiyeti göstermeniz önerilmektedir. Kimlerin başvurabileceği şu şekildedir:
- Annesi, babası ya da çocukları Hollanda’da ikamet edenler
- Eşi ya da partneri Hollanda’da ikamet edenler
- Evlatlık olarak Hollanda’ya gidecek olanlar
Hollanda Vize Başvurusu Nasıl Yapılır ? Hangi Evraklar Gereklidir?
İkinci şart ise size çağrıyı yapacak ailenizden kişi ya da eş, mutlaka Hollanda’da oturuyor olmalıdır. Daveti yapan kişi en az bir yıldır orada ikamet ediyor olmalı ve belli bir sözleşme ile en az asgari ücret ile çalışması gerekmektedir.
Bu vize için Hollanda dilini bilmeniz gerekmemektedir. Ancak gerekli belgelerin hazırlanması ve belgelerin kapsamlı bilgileri içermesi şartı bulunmaktadır.
Hollanda Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Hollanda Aile Birleşimi Ve Oturum İzni
Türkiye’den uzun süreli vize başvurusu konsolosluğa yapılır. Bu vizeye kısa olarak MVV denmektedir. Eğer konsolosluktan vize alınır ise Hollanda’ya gidilebilir.
Sonrasında Hollanda’da Göç ve Vatandaşlık Bürosu üzerinden ilk üç ay içinde başvuru gerçekleştirilir. Oturma izni bu şekilde talep edilir. MVV yani uzun süreli oturum izni olmaksızın Hollanda’ya gidenlerin kabulü olmamaktadır. O yüzden aile birleşimi için başvuru yapacaksanız önceden MVV çıkartmaya özen gösterin. MVV belgesi giriş yapmak için pasaporta eklenmektedir.
Özellikle ailenizden sizi davet eden kişinin iş sözleşmesi ve aylık geliri yeterli miktarda olmalı ve doğru belgelenmelidir. Hollanda’da yapılan incelemelerden gösterilen belge ile sosyal güvenlik kurumu kayıtları arasında uyum olmadığı takdirde izin çıkmamakta olduğu bilinmelidir.
Hollanda Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Yapacağınız Hollanda aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar tam olmalı ve belgelerin tümündeki bilgiler doğru olmalıdır. O yüzden formları doldururken dikkatli olunuz. Bu belgeler şunlardır:
- Hollanda Schengen başvurusu formu (eksiksiz ve dikkatle doldurulmuş)
- 35×45 mm boyutunda, son üç ayda çekilmiş 2 biyometrik fotoğraf
- Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi (ıslak imzalı ve mühürlü)
- Nüfusunuzun fotokopisi,
- Son üç aylık maaş bordronuz,
- En az 3 bin lira bulunan banka hesabı ve hareketleri
- Tapu, taşıt ruhsatı, kira sözleşmeleri, banka kredi kartı ekstreleri
- Dilekçe
- Eğer İşveren iseniz şirket antetli kağıdına yazılı
- Çalışan iseniz çalıştığınız kurumun antetli kâğıdına basılı
- Emekli iseniz kendiniz dilekçeyi yazmalısınız.
- Daha önce Schengen ülkelerine seyahat edildiyse detayları
- Çalıştığınıza dair ve çalıştığınız kuruma dair belgeler
- SGK çalışanı için işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü
- İşveren tarafından düzenlenmiş kaşeli, ıslak imzalı izin
- Serbest çalışanlar için ticaret odası belgesi
- Emekliler için maaş banka cüzdanı, emekli olduğu kurumdan yazı
- Öğrenci iseniz yeni tarihli öğrenci belgesi
- Çiftçiler için ziraat sicil kaydı ve ektiği yere dair belgeler
- Davetname
- 18 yaşına gelip reşit olmamış kişiler için ana baba noter tasdikli izin
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Öncelikle ailenizden bir kişinin size davetiye hazırlaması gerekmektedir. Sonra Hollanda konsolosluğundan İnternet üzerinden bir randevu alarak elinizde uzun süreli oturum vizesi, Yani MVV başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bunu yapmazsanız aile birleşimi işlemini gerçekleştirmeniz olanaksızdır.
Unutmayınız, yukarıda sıralanan tüm belgeleri hazırlayarak başvuru yapmazsanız başarı şansınız olmayacaktır. Sonrasında bekleme süreniz başlayacak ve size vizeniz olunca haber verilecektir.
Hollanda Aile Ziyareti Vize Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgeler
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?
Hollanda aile birleşimi vizesi için başvuru yapıyorsanız, şunu bilmekte yarar vardır. Bu vize diğer vizelere nazaran daha uzun sürede alınmaktadır. Kapsamlı bir tetkik sonrasında sonuca ulaşılabilir.
Genellikle en az üç ay ile altı ay arasında bir sürenin geçmesi beklenecektir. Elbette bazı dönemlerde başvurular daha az olduğu için daha kolay ve hızlı sonuç alınır.
Ancak genellikle başvurular çok olmaktadır. O yüzden daha da uzun bir süre Hollanda aile birleşimi vizesi almak için beklemeniz olasıdır.